Francouzská cibulačka se sýrem Krolewski

Ve Francii se vždycky všechno táhne. Na úřadech se to táhne, s námluvami dam se to táhne, a dokonce i tato cibulačka se táhne. Rozpuštěný sýr jí dodá jemnou oříškovou chuť. Přidej sýr!

SUROVINY

  • 4 ks cibule
  • 1 dcl šampaňského
  • 2 dcl drůbežího vývaru
  • máslo
  • bageta
  • plátkový sýr Krolewski L´Casei
  • strouhaný sýr Krolewski L´Casei
  • tymián
  • pažitka
  • olivový olej

V kastrůlku nechte rozehřát máslo a orestujte na něm nakrájenou cibuli. Osolte a opepřete.

Když se cibule začne přichytávat na dno hrnce, dejte ho stranou, přikryjte pokličkou a nechte chvíli odstát. Pak vraťte zpátky na sporák, přidejte čerstvý tymián a zalijte šampaňským a drůbežím vývarem.

Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte nakrájené plátky bagety.

Polévku nandejte do misek, přidejte krutony, pak plátek sýra Krolewski a navrch posypte sýrem strouhaným.

Misky dejte do vyhřáté trouby a nechte zapéct dozlatova. Potom posypte nakrájenou pažitkou a podávejte.