Zlatý sýr

Facebook Menu

Zapečená kotleta se šlehačkou

  • 70 minut
  • obtížnost 3
Ingredience:

1/2 kila vepřové kotlety
1/2 kila brambor
2 rajčata
1 plnotučná šlehačka
250 g tvrdého sýra ementál Krolewski 45%
sůl
pepř
olej
rozmarýn

Postup:

Maso nakrájejte na plátky a naklepejte. Osolte a opepřete a zprudka osmahněte na pánvi. Poté plátky položte do vymazaného plechu. Brambory oloupejte a nakrájejte společně s rajčaty na tenké plátky. Maso v plechu zakryjte silnou vrstvou brambor, které místy proložte menšími kousky rozmarýnu a opět osolte a opepřete. Na závěr zalijte šlehačkou a posypte strouhaným sýrem. Pečte na 200 °C přibližně hodinu dozlatova.