Zlatý sýr

Facebook Menu

Quesadilla s kukuřicí a fazolemi

  • 60 minut
  • obtížnost 4
Ingredience:

4 pšeničné tortilly
100 g nastrouhaného sýru ementál Krolewski 45%
150 g kukuřice (čerstvé, mrazené nebo konzervované)
150 g sterilovaných fazolí
půlku červené cibule
3 lžíce rajčatové salsy nebo kečupu
sůl, pepř, římský kmín, olej
K podávání: 4 lžíce zakysané smetany, lžíci limetkové šťávy, stroužek česneku, 2 naložené pálivé papričky

Postup:

V misce smíchejte kukuřici, fazole, cibuli nakrájenou na proužky a salsu nebo kečup, osolte, opepřete a okořeňte drceným římským kmínem. Na rozpálenou pánev potřenou olejem položte první tortillu, rozdělte na ni polovinu kukuřičné směsi, posypte půlkou sýra a navrch přitlačte druhou tortillu. Když spodní část zezlátne, otočte (snadno to jde tak, že celou quesadillu přesunete z pánve na talíř a ten potom překlopíte zpátky do pánve) a pečte i z druhé strany dozlatova, až je tortilla trochu křupavá a sýr rozteklý.
Podávejte se zakysanou smetanou smíchanou s nasekanými papričkami (jalapeños nebo feferonkami), prolisovaným česnekem a lžící limetové šťávy.