Zlatý sýr

Facebook Menu

Holandský řízek s bramborem

  • 60 minut
  • obtížnost 4
Ingredience:

500 g mletého libového bůčku nebo vepřové plece
200 g ementálu Krolewski 45%
150 ml smetany na vaření 12 %
3 ks vejce
čerstvě drcený pepř
strouhanka
sůl
sádlo na smažení

Postup:

Pomleté maso promícháme se smetanou a v uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici
Sýr najemno nastrouháme, přidáme k masu, opepříme a osolíme dle chuti a pořádně promícháme
V lehce navlhčených dlaních tvarujeme karbanátky, které protáhneme v rozšlehaných vejcích (ta zlehka osolíme) a ve strouhance, tento postup opakujeme ještě jednou
Poté smažíme, velmi pozvolna, na rozpáleném sádle, z obou stran.